- Bra for de unge i klubben å ha et mål å trene mot

15.04.2016 Ivar Haugen

O-idol og NM-junior stafett i 2018 til Sandefjord OK.


klubb_header_SOK.JPG

 

- Vi er en ganske stor klubb, og føler derfor en forpliktelse om å ta arrangøransvar med jevne mellomrom, sier Arne Håkon Jørgensen i Sandefjord OK, og fortsetter:

- Ambisjonen er å arrangere noe større hvert 5. år. Og med Hovedløp og O-landsleir både i 2008 og 2013, er det naturlig å gå for et nytt arrangement i 2018, og nå landet vi på «NM-helg».

Og det er en intens helg hvor en skal gjennom Sport8-Norgescup sprint på fredag. Finale i Sport8 – Norgescup og O-idol lørdag, før en avslutter med NM-junior stafett søndag.

- Under Hovedløp og O-landsleir – som vi har arrangert to ganger de siste årene – er de store utfordringene innkvartering og logistikk. Denne gang handler det stort sett om å arrangere o-løp, og det kan vi, sier Jørgensen som er leder for Hovedkomiteen.

Det er heller ikke helt tilfeldig at de «lander på» en helg som inneholder O-idol og NM-junior stafett.

- Vi har en del dyktige juniorer i klubben, som nå får et skikkelig mål å trene mot. Et NM på hjemmebane bør være motiverende. I tillegg har vi to ungdommer som vi håper kan kvalifisere seg til O-idol.

Og det er absolutt noe å glede seg til fra 21. – 23. september 2018.

- Sprintterrenget er utfordrende og variert. Skogsterrenget er både typisk og atypisk Vestfoldterreng. Fine kollepartier, kombinert med noe «sløy» i søkkene.

- Bra til både O-idol, mellomdistanse og stafett.

For de som trenger spesialtrening i forkant, skal Sandefjord OK legge til rette for det i flere akter.

- Vi satser på å arrangere et løp i naboterrenget enten høsten før, eller på våren samme år. I tillegg blir det tilbud om treningsopplegg i relevant terreng, reklamerer Jørgensen, som har med seg kompetente folk i Hovedkomiteen.

- Det er tre dyktige løypeleggere, en for hver dag, så det blir gode løyper i fint terreng.


Da bør en med andre ord legge inn en tur til Sandefjord i kalenderen høsten 2018.

Hjemmesiden til Sandefjord OK