- Blir bra å komme skikkelig i gang

12.11.2017 Ivar Haugen

Rostrup gleder seg til å ta fatt på jobben som landslagssjef – innleder med ukelang samling fra i dag.


Det norske landslaget starter for alvor "oppkjøringen" mot 2018-sesongen med samling fra i dag. Da skal det forhåpentligvis bli flere slike øyeblikk med jubel.

 

- Jeg gleder meg veldig til å komme i gang på alvor, sier den nye landslagssjefen, Jørgen Rostrup.

Han snakker om oppstartsamlingen for landslaget for 2018-sesongen, som innledes på Olympiatoppen i Oslo til lunsj på søndag.

- Løperne på A-gruppen har jeg allerede hatt individuelle samtaler med - under fire øyne, så nær som to av dem. Men det blir spennende å treffe løperne på «Next generation» - gruppene.

Det er nok en gjensidig spenning når morgensdagens storløpere skal møte karen som stormet direkte fra juniortilværelse til verdenseliten og VM-gull i sin første sesong som senior.

- Jeg ser – ut fra prestasjonene i 2017-sesongen – at det er mye potensial, så gjelder det å få på plass en balansert belastning – hvor vi er enig om forventningene til hver enkelt, slik at en klarer å ta ut det som finnes av kapasitet hos løperne.

For å komme et steg på denne veien blir det noe møtevirksomhet de første dagene under samlingen, før en drar ned til Østfold og VM-2019 relevant terreng på tirsdag.

- Det er naturlig at vi må få gjort unna en del «praktisk» når vi først er på Olympiatoppen.

Da snakker Rostrup om generell informasjon, og «screening», men samtidig skal en også få luftet treningstøyet:

- Vi legger inn et par sprintøkter med høy intensitet på mandag. Det er godt å få luftet seg litt, smiler Rostrup.

Og han håper det skal bli mye å smile av i 2018-sesongen – både på sprint og i skogen:

- I skogen er vi allerede blant de aller beste på herresiden – og med enkeltløpere på damesiden. Her gjelder det å få løftet de nest beste jentene opp mot «medaljenivå».

- Når det gjelder sprinten er det en utfordring som jeg virkelig gleder meg til å ta fatt på. Men det er et bra team som skal jobbe med dette, og målet er at vi skal posisjonere oss til å komme opp på «medaljenivå» også her i 2018, så vil det kanskje drøye til 2020 før vi tar steget opp på pallen.

De aller første stegene mot toppen av pallen skal altså Rostrup, hans trenerteam og løperne ta under samlingen kommende uke.