Årets pre-o-post 2022 er kåret!

25.01.2023 Pressemelding

Juryen er ferdig med sin vurdering, og vinner er offentliggjort.


 

Juryen har vurdert de tre kandidatene som fikk flest poeng i avstemningen av de 10 postene som ble nominert til årets pre-o-post 2022 på presisjonsorienteringsguttas blogg. Pre-o-utvalget (Per Stålnacke, Inge Sandstad Skrondal og Marita Lilja Grønhovd) har utgjort årets jury.


Nedenfor ser du de tre kandidatene som ble oversendt juryen for vurdering:

Kandidat 5:

2022nominasjon_preo_post_kandidat5.png

2022nominasjon_preo_post_kandidat5_solution.png

 

Kandidat 6:

2022nominasjon_preo_post_kandidat6.png

2022nominasjon_preo_post_kandidat6_solution.png

 

Kandidat 10:

2022nominasjon_preo_post_kandidat10.png

2022nominasjon_preo_post_kandidat10_solution.png 

 

 

Juryens beslutning

Juryen vil først poengtere at de tre finalistene alle er meget elegante poster på svært gode kart, god sikt og alle tre finalepostene er meget gode hver på sin måte. Avgjørelsen om beste post ble til slutt avgjort på muligheten til minst to ulike løsninger og unikheten til posten. 

 

Årets beste Pre-o post i 2022 blir derfor kandidat nr. 10.

 

Vinnerposten er en annerledes og svært god kartlesings Pre-o post på et svært godt og detaljert kart. Posten er god fordi du har mange alternative løsninger og kan bruke hele kartets detaljerte informasjon. Her kunne man for eksempel bruke den eksakte arealdekkende informasjonen mellom ulike vegetasjonsformer og berg-i-dagen (hvitt, gult, grønt og grått) som dessuten var eksakt tegnet. En annen måte å løse posten på var å lese seg inn på punktobjektene (høydepunkter og steiner). Vinneren er en elegant falsk post med gode muligheter for å finne riktig posisjon for skjermen tross at selve skrenten kunne være vanskelig å oppdage i selve terrenget. 

 

Da kan en gratulere Svein Jakobsen (som karttegner og løypelegger) og Tom A. Karlsen (TD), begge fra Fredrikstad SK med årets Pre-o post i 2022


Om du ønsker å se juryens vurdering av alle de tre finalepostene, se Pre-o guttas blogg: her