83-åringen Carl Bamse Bjørseth fullførte Saltendilten for 50.gang!

18.09.2022 Pressemelding

En av pionerene i o-idretten i Bodø nådde i dag et langsiktig mål!

 

Over: Velfortjent heder til «Bamse» etter dagens konkurranse.

Saltendilten er et langdistanse orienteringsløp som i år kombineres med KM ultralang. Det ble arrangert på søndag 18.september med start ved Heia og Skihytta, og med mål ved Skihytta. Løypelegger var Ola Svahn.

Se løypene nedenfor:

Løype 1

Løype 2

Saltendilten ble første gang arrangert i 1971. Gjennom mange år var det start ved Vatn Vatnet og med mål i byen, med matstasjoner på Erlingbu og ved Skihytta og med kartbytter underveis.

Løpet har vært et nasjonalt tur-o-løp med relativt lett orientering. Carl Bamse Bjørseth har tronet på toppen av deltakeroversikten, med Per Rekkedal like bak.

Carl Bamse har gjentatte ganger uttalt at han ikke skal gi seg før han her fullført Saltendilten for 50. gang, og det har vært o-sesongens store mål for Bamse som i dag nådde målet om 50 gjennomføringer av Saltendilten!

Bamse har vært en av pionerene i orienteringsidretten i Bodø og som har produsert mange o-kart, vært delaktig i løypelegging og planlegging av mange større arrangement og ikke minst med turorientering. De siste årene har han brukt mye tid på skolegårdskart og nærkart med faste tur-o-poster.

Bamse tilhører en o-familie – hvor sønnen Carl Henrik Bjørseth med VM-medaljer fra både 1999 og 2001 som kanskje den mest kjente nasjonalt (og internasjonalt).

Nå har han både sønner og barnebarn som deltar i o-idretten – noe som viser at o-idretten er en typisk flergenerasjonsidrett. 

(fortsetter under bildet)

IMG_20220918_130607_resized_20220918_074837430-470.jpg

Tre generasjoner Bjørseth (i o-løypen).

 

 

Saltendilten:

Resultater