Ung leder og trener

Norsk orientering trenger unge og motiverte  ledere og trenere som vil bidra til utvikling lokalt , regionalt og nasjonalt. Det finnes en rekke utdanning- og kurstilbud som tilbys gjennom  idretten. Under ser du informasjon og link til noe.   
I 2021 og 2022 ønsker vi å motivere unge til å ta arrangørroller i o-løp. O-kretsene og klubbene inviteres til stimuleringstiltak rettet mot unge arrangører i alder 16-25 år. Se informasjon 2021   For 2022:  HER

I 2019 ble det arrangert UNG-frivillig VM 2019 der 98 unge i alder 16-26 år fikk være med  å arrangere VM i Østfold - se filmen om UNG frivillig her: https://www.youtube.com/watch?v=41Itrz-zunM
   
Ungdomskomiteen i Norsk Orientering (UNO): Ble opprettet i 2013 og arbeider med mål å rekruttere og beholde flere unge som utøvere, trenere og unge ledere i orienteringsmiljøet. Ta gjerne kontakt med dem om du ønsker å være med å bidra i ungdomnettverket. Les mer om UNO HER.
 
 
Trenerutdanning: Norges Orienteringsforbund oppfordrer alle unge fra 16 år å ta treningutdanning. Trener -1 kurset gir en grunnleggende utdanning i å lede barn og unge i klubbens aktiviteter og mange gode tips til relevante øvelser. Les mer om innholdet i trenerutdanningen HER


Camp Unge trenere: Årlig camp for unge trenere i alder 17-29 år, rett i forkant og under HL/OLL. Trenerne får innføring i tema som trenerrollen, kommunikasjon, veiledning av unge, motivasjon- og teambuilding øvelser, førstehjelp etc. Deretter praktisere de som ledere for en treningsgruppe under O-landsleiren.
I 2022 er Campen i Sandnes i Rogaland  4.-10. august , se invitasjon  Invitasjon CUT


UNO leir/camp. Ungdomskomiteen i Norsk Orientering (UNO) arrangere årlig en leir over flere dager.
Leiren er for deg mellom 17-25 år og vektlegger sosialt samvær, ha det gøy med orientering , noen utfordrende aktiviteter og faglig tema. I 2020 inviterer de til Kick off sesongstart 27.-29. mars i Fredrikstad. Sjekk informasjon på UNO sin facebookside.
 

YOLA ( Young orienteering leader academi , tidligere Nordisk ungdomslederleir). Orienteringsungdom i alder 18-25 år fra de nordiske og baltiske landene inviteres til Camp, normalt annet hvert år. Mål og innhold er å gi faglig innput og utveksling på tvers av landene, sosialt fellesskap og sammen oppleve et o-arrangement/mesterskap. Neste YOLA blir i Litauen i 2021.  

Norges idrettsforbund tilbyr flere utdanninger for ungdom i alder 15-29 år. Se mer informasjon om de ulike tilbudene HER
 

Ung:Leder. Norges Friidrettsforbund har i perioden 2012-15  tilbudt lederutdanning for unge mellom 15-25 år (Ung:Leder) med fokus på ledelse, prosjektledelse og lokalt engasjement. Orientering fikk mulighet til å delta med 6-10 deltakere årlig. 
 

Generalsponsor

Hovedsponsorer