Trenerløypa

Gode trenere er viktig for utvikling av Norsk orientering ! 
Fra 1.1.2013 starter vi med en ny trenerutdanning som tilfredstiller de krav som er satt for Trenerløypa innen norsk idrett.

 

Det er i første omgang Trener 1 og Trener 2 i orientering som er klar fra januar 2013.  Arbeidet med Trener 3 orientering er igangsatt og vi tar sikte på å lansere dette kurset høsten 2013. Foreløpig er det ingen planer for eget  Trener 4 i orientering.

Informasjon om innhold i de ulike trenerkursene finner du  ved å gå inn på hvert kurs i venstre meny. Trenerløypa vil erstatte tidligere trenerstige. 

Trenerløypa i Norsk Orientering vil bestå av :
Trener 1 ( Hovedvekt på trening av barn og unge 8-14 år. Deltaker/innlæringsfokus) 
Trener-2 ( Trening av ungdom og junior 15-20 år .Deltaker/utviklingsfokus)
Trener-3 ( Trening junior-senior .Utviklings/prestasjonsfokus)

Kurskalender med kurstilbud legges ut i venstre meny . 

For mer informasjon om trenerutdanning og bidtand til igangsetting av kurs, kontakt lene.kinneberg@orientering.no 

 

Illustrasjonen under viser den nye Trenerløypa, slik som den vil bli for alle idretter i Norge. 
Hvert nivå inneholder en Grunnutdanning og etterutdanningsmoduler. Grunnutdanningen inneholder et minimums antall timer undervisning og praksis. Ved å gjennomføre etterutdanningsmoduler, vil man opparbeide seg ekspertise på det nivået man er trener for. Det betyr at om man er trener for barn og ønsker å utvikle seg videre som barnetrener,  så er det viktigere at man etterutdanner seg på Trener 1-nivå enn at man tar et Trener 2-kurs. Når grunnutdanningen er på plass i Norsk orientering  vil det bli utarbeidet etterutdaningstilbud.

 

Trenerloupa.jpg

Generalsponsor

Hovedsponsorer