Ungdomsserien 2023 Finale

24.09.2023 Håvard Wedege

Lørdag 23. september var høstens store festdag for orientering i Østfold. 116 glade, litt nervøse, men konkurranseklare deltakere, møtte på SOL-Hytta for det avsluttende finaleløpet i Ungdomsserien 2023. Værgudene var på vår side, og utenom en rask skur, som skjøt fart i kakesalget, var det stor sett strålende sol for de fremmøtte deltakere, foreldre, og arrangører. Klubbene hadde mobilisert godt, for det var knyttet spesielt stor spenning til hvilke klubber som skulle få æren av å ta med seg de ulike pokalene i "klubbkonkurransene", samt hvilken klubb som kunne få titulere seg som "Ungdomsmestere 2023", og ta hjem den største pokalen.

Sarpsborg OL, med Marthe Kristensen i spissen, hadde sørget for en praktisk og fin arena like utenfor SOL-Hytta ved inngangen til Sarpsborgmarka. Finaleløpet i Ungdomsserien ble i år, som i fjor, arrangert i jaktstartform, hvor sammenlagtresultatene fra 4 av 6 løp tidligere i sesongen dannet utgangspunkt for jaktstartrekkefølgen. Det var lagt opp til en tett jaktstart, hvor  1 poeng i sammenlagtstillingen tilsvarte 0,1sekund. Dette gjorde at spenningen var stor i en rekke klasser, og vi fikk tette dueller på løpende bånd.

Jaktstart.jpg
Foto: Terje Antonsen (Fredrikstad SK)

Løyper:
Løypelegger for finalen var Mette Traaen. Hun hadde komponert spennende jaktstartløyper, hvor deltakerne fikk testet både sine fysiske, tekniske og ikke minst taktiske egenskaper. Det delvis raske og oversiktlige terrenget, hadde også områder med dårligere sikt, stuprekker og brattere koller, som utfordret løperne til å ta egne veivalg underveis. Dette gjorde at spenningen for både publikum og løpere, levde gjennom hele løpet, og i flere klasser ble det ikke avgjort før helt mot slutten av løpet.

unnamed file unnamed file
Over ser vi noen av de avgjørende strekkene i DH 15-16 (t.v.) og DH 11-12 (t.h.). I yngste jenteklasse splittet tettrioen opp ut av den 6. posten, og fordelte seg på to veivalg. Løperne som valgte høyre fikk en liten luke, og avgjorde seg imellom i et durabelig spurtoppgjør.

unnamed file Til venstre ser vi et av de lengre veivalgstrekkene i H 17-20, hvor tettrioen splittet opp, og fordelte seg på to ulike veivalg. I Livelox har løperne mulighet til å analysere hvor de tjente eller tapte sekunder. 

Resultater:
Ungdomsserien har barn, ungdom og junior i fokus. Målet er å skape orienteringsglede for alle, samt skape en fin arena for utvikling i kretsen. I tillegg er det mange morsome konkurranser innlagt i Ungdomsserien. Sammenlagtleder i hver av konkurranseklassene får løpe i den gule ledertrøya, lederen i klatrekonkurransen bærer "klatretrøya", og den raskeste spurteren får bære den grønne "spurttrøya". I tillegg samler alle deltakende klubber poeng i klubbkonkurransene pr. klasse og kjemper i "totalcupen" om den store pokalen, og tittelen "Ungdomsmester 2023".

MsQjPTDa.jpeg

Klubb:

I Ungdomsserien deles det ut pokaler pr. klasse til den klubben som har samlet flest poeng i klassene N-åpen, DH 9-10, DH 11-12, DH 13-14, DH 15-16 og DH 17-20. I tillegg kjempes det om den store pokalen, som er alle klassene lagt sammen til en stor klubbkonkurranse. Poeng gis både for enkeltplasseringer i de ulike klassene, men kanskje viktigst er det å mobilisere deltakere til konkurransene. 

N-åpen: Klubben som har klart å rekruttere flest N-åpen løpere gjennom 2023-sesongen er Fredrikstad SK med 138 poeng. De har drevet et imponerende rekruteringsarbeid, og hatt jevnt høy deltakelse i N-åpen gjennom hele sesongen. På andreplass finner vi Halden SK med 98 poeng. Halden har hatt enkeltløp med høy deltakelse, men også hatt løp med litt færre løpere på start, noen som har gjort at Fredrikstad har rykket i fra. På tredjeplass finner vi OK Moss med 54 poeng. De tre øverste klubbene er også kretsen sine største klubber, det er derfor ekstra gledelig å se at Varteig OL kun er 2 poeng bak OK Moss med sine 52 poeng. Dette lover godt for kommende sesonger, og kan være inspirasjon for andre mindre klubber i kretsen.

DH 9-10: Halden SK vant den nasjonale rekrutteringsprisen i 2022, og en del av disse løperen er nok blitt 9-10 år gamle. I år vant nemlig Halden SK klassen DH 9-10 relativt suverent med hele 210 poeng. Fredrikstad SK tar andreplassen med 174 poeng, og gledelig er det at Sarpsborg OL er nr. 3 med 54 poeng.

DH 11-12: I klassen for 11-12 åringer var det en spennende finale, som avgjorde kampen om klasseseieren mellom klubbene. Fredrikstad SK mobiliserte godt for finalen, og flere av både jentene og guttene hang med i tetstriden av løpet, noe som sikret Fredrikstad SK seieren med 272 poeng, kun 19 poeng foran Halden SK på andreplass. OK Moss ble her nr. 3.

DH 13-14: Også blant 13-14 åringene var det et tett oppgjør til målstreken om klubbseieren. Sterke resultater i finaleløpet sikret Fredrikstad SK nok en klasseseier med 252 poeng, også her kun 14 poeng foran Halden SK på andreplass. OK Moss har samlet bra med poeng i denne klassen, og landet tilslutt på en klar tredjeplass med 132 poeng.

DH 15-16: I 15-16 årsklassen var det en tilslutt suveren seier til en liten underdog, OK Moss med sine 218 poeng. OK Moss vant i fjor årets trener med Gøran Winblad, og det gode treningsmiljøet i Moss har hjulpet godt på resultatene i denne klassen. Fredrikstad SK fulgte nærmest med sine 190 poeng, og overraskelsen Sarpsborg OL tok her en litt overraskende tredjeplass med sine 110 poeng, noe som skyver storklubben Halden SK helt ned på en 4. plass.

DH 17-20: I Juniorklasen har det vært en tett kamp mellom de to storklubben Fredrikstad SK og Halden SK. I guttenes juniorklasse har Halden SK plukket poeng etter poeng, takket være Henrik Julian Fontes Aarbu og Martin Bryggen, mens i jentenes juniorklasse har Ingrid Pedersen Holmskau vært suveren for Fredrikstad SK. Med solid løping helt inn i finalen kunne tilslutt Fredrikstad SK kåres til juniormestere for 2023-sesongen med 207 poeng, mot Halden SK sine 172 poeng. Tredjeplassen gikk til Sarpsborg OL med 93 poeng.

DH 10-20U: I klassen DH 10-20U deles det ikke ut pokal, men klassen gir svært viktige poeng i totalcupen. Det har vært svært jevnt i denne klassen, og tilslutt var det Trøsken IL som kunne juble for seier med sine 24 poeng, kun tre poeng foran en delt andreplass mellom Fredrikstad SK og OK Moss, begge på 21 poeng. I kommende sesong vil også denne klassen inngå som egen klasse med pokal.

Totalseier: Etter en lang sesong, hvor det totalt er delt ut 3791 poeng, var det en svært lykkelig gjeng fra Fredrikstad SK som kunne juble for seier i totalcupen, og kan titulere seg "Ungdomsmestere 2023". Fredrikstad SK landet tilslutt på 1254 poeng. Halden SK ble nr. 2 med 1060 poeng, og tredjeplassen gikk til OK Moss med 652 poeng.

Vi gratulerer Fredrikstad SK med seieren, og håper at de andre klubbene lar seg motivere for å ta opp kampen med Fredrikstad i 2024 sesongen.

381503166_348532520940789_731425858413856790_n.jpg
Foto: Christian Kahrs - Fredrikstad SK jubler for totalseier i Ungdomsserien 2023

Individuelt:
Individuelt kåres det klassevinnere i klassene DH 11-12, DH 13-14, DH 15-16 og DH 17-20. Vinnerene av klassene får den gule ledertrøyen til odel og eie. Innbakt i klassekonkurransene er det også en klatre- og spurtkonkurranse. Gjennom sesongen har løperene fått oppgitt et klatrestrekk på forhånd av hvert løp, og vi har sett mange løpere angripe bakkene med blikk for "polkadotten"/klatretrøya. I tillegg har raske spurttider telt i kampen om den grønne "spurttrøya". Da en løper kun kan løpe med en trøye i hvert løp, har nr. 2 i sammendraget "lånt" trøyen underveis i sesongen. Etter finalen er det sammenlagtvinneren av de ulike poengkonkurransene, som får trøyen til odel og eie.

hk2t6aeJ.jpeg
Trøyene ligger klare til utdeling før løpet, mens foreldre og løpere inspiserer arena før start.

Sammenlagt (Ledertrøya):

D 11-12: 
Hanna Haldin (Halden SK) hadde allerede sikret sammenlagtseieren i yngste jenteklasse før finalen, men hadde en sulten ulveflokk startende like bak seg i finalen. Nærmest startende var Elise Holm Nedrebø (OK Moss) som startet kun 8 sekunder bak, og like i hælene på Elise, fulgte Eva Riddervold Kahrs (Fredrikstad SK) som startet sekundet bak. Johanne Klavestad Aaby (Fredrikstad SK) startet også på skuddhold med 22 sekunder opp til teten, Så fulgte en liten luke ned til et tøffende Fredrikstad SK tog, ledet ann av Emma Enger-Olsen (Fredrikstad SK), tett fulgt av Ingrid Johanne Ringstad og Ella Mathilde Thuve (begge Fredrikstad SK).

Hanna Haldin (Halden SK) imponerte ut av starten, og hadde fra front, beste strekktid til 1. posten. Duoen Elise Holm Nedrebø (OK Moss) og Eva Riddervold Kahrs (Fredrikstad SK) jaget sammen for å prøve å tette luka opp til ledende Haldin. Bak fikk Johanne Klavestad Aaby (Fredrikstad SK) litt trøbbel til post 2 og 3, og da FSK  toget lengre bak trøblet noe til den første posten, var det etterhvert klart at det var trioen i tet, som skulle gjøre opp om seieren.

Elise og Eva spiste etterhvert opp forspranget til ledende Hanna, og på den 4. posten var de samlet. De fulgte hverandre tett de neste postene, og på den 6. posten stemplet de også helt samlet, det var nå duket for en nervepirrende finale. Ut av 6. posten valgte Elise og Hanna å gå rett på, mens Eva stolte på løpsstyrken, og valgte lysløypen noe lengre rundt. Dette var smart, da hun kunne holde høy fart på den brede grusveien. Dessverre for henne, var det litt difust i området hvor hun skulle ta av fra lysløypen, og litt nøling, ga duoen Hanna og Elise muligheten til å få en liten luke inn i den 7. posten. Ut av posten satte Elise Holm Nedrebø (OK Moss) inn en langspurt, og hun tok beste strekktid på samtlige tre siste poster. Monsterrykket holdt unna, og i mål kunne hun juble for seier i finalen, med 3 sekunder ned til Hanna Haldin (Halden SK). Eva Riddervold Kahrs (Fredrikstad SK) tok tredjeplassen. Bak ble det et durabelig spurtoppgjør mellom lagveninnene Johanne Klavestad Aaby (Fredrikstad SK) og Ingrid Johanne Ringstad (Fredrikstad SK), kun 2 sekunder skilte de to, i favør Johanne.

Sammenlagt kunne Hanna Haldin juble for full pott og 4000 poeng. Hun tar med det, den gule ledertrøyen hjem til odel og eie. Elise Holm Nedrebø (OK Moss) klarte med seier i finalen å sikre andreplassen med 3985 poeng. Tredjeplassen gikk til Eva Riddervold Kahrs (Fredrikstad SK)

unnamed file

H 11-12: Håkon Bryggen (Halden SK) gikk ut 13 sekunder foran Aksel Solberg (Fredrikstad SK), med Ole Christian Løchen (Halden SK) like bak. Trym Strømberg (Fredrikstad SK) gikk også ut på skuddhold til teten, med kun 39 sekunder opp til ledende Bryggen. En som gikk ut et stykke bak teten, men som hadde skumle planer for dagen, var Solan Løken (OK Moss). Han gikk ut ca. 4,5min bak ledergruppa, men hadde flere rygger å jage etter.

Selv om Håkon Bryggen (Halden SK) visste at sammenlagtseieren var sikret allerede før start, var det nok en del nerver å spore på start. Litt stress i det startskuddet gikk, gjorde at Bryggen begynte å bomme på vei mot den 1. posten. Heldigvis for han, var det nok flere i tetgruppen som var litt stresset, og kanskje litt opptatt av hverandre, for både Trym Strømberg (Fredrikstad SK), Aksel Solberg (Fredrikstad SK) og Ole Christian Løchen (Halden SK) ble med på litt leting etter den første posten. En som fant den første posten tidlig, var Olve Mannsåker Myhre (Halden SK). Han hadde stolt på egen orientering, og sammen med Oliver Myklestad (Halden SK), ledet de sammen, trolig uvitende, løpet på den første posten.

Ole Christian Løchen (Halden SK), Trym Strømberg (Fredrikstad SK) og Aksel Solberg (Fredrikstad SK) fant alle den 1. posten før lederen Håkon Bryggen, men kanskje ble de skulende litt på hverandre, for det ble noen småsleiver også til de neste postene. Håkon Bryggen (Halden SK) fant tilslutt den første posten, og klarte på mesterlig vis å nullstille mentalt. Han satte på en turbo, og orienterte stødig og raskt gjennom de neste postene. Han klarte mesterlig å snike seg forbi tettrioen, så de ikke fikk ryggen hans. Bak i feltet hadde Solan Løken (OK Moss) hatt stødig og rask løping fra start, og på den 5. posten var han nesten med i tetstriden.

Trym Strømberg (Fredrikstad SK) og Ole Christian Løchen (Halden SK) fikk trolig øye på Håkon Bryggen (Halden SK) på den 5. posten, og de ble en trio, som skulle gjøre opp om seieren. De vekslet noe på å ta føringer i tet, og inn mot de siste posten, gikk det bare fortere og fortere. Håkon Bryggen  (Halden SK) klarte å trekke frem noen triks fra ermet, og fikk noen avgjørende meter mot slutten. Han vant med 8 sekunder ned til klubbkamerat Ole Christian Løchen (Halden SK), som igjen var kun 5 sekunder foran Trym Strømberg (Fredrikstad SK). Beste etappetid på finalen ble Solan Løken (OK Moss) som fra litt bak i feltet, løp seg opp til en fin 5. plass i et durabelig spurtoppgjør med Aksel Solberg (Fredrikstad SK) på 6. plass og Sixten Sand (Halden SK) på 4. plass.

Sammenlagt tar Håkon Bryggen (Halden SK)  med 4000 poeng hjem ledertrøyen til odel og eie. På andreplass finner vi Ole Christian Løchen (Halden SK) med 3962 poeng. På tredjeplass finner vi Aksel Solberg (Fredrikstad SK) med 3916 poeng.

unnamed file

D 13-14: Blant jentene var det klart at Tuva Fosser Lundsrud (OK Moss) hadde sikret seg sammenlagtseieren på forhånd av finaleløpet. Dessverre hadde hun ikke mulighet til å stille i finalen, noe som åpnet opp konkurransen. I fravær av Tuva, var det Ingrid Sofie Hox Brynildsen (Fredrikstad SK) som gikk ut i front. Hun hadde 50 sekunder ned til Ellen Maria Ringstad (Fredrikstad SK) og 54 sekunder til Kristine Bekkevard (Halden SK). 3 minutter og 49 sekunder bak gikk Pauline Gudim Valsgård (OK Moss) ut, hun hadde flere rygger å jage etter, og skulle vise seg å ha ekstra fart i pedalene denne lørdagen.

Det var en trygg start på hele feltet i D 13-14, men til den andre posten gjorde både Ingrid Sofie Hox Brynildsen (Fredrikstad SK) og Ellen Maria Ringstad (Fredrikstad SK) en større bom. En feilfri Pauline Gudim Valsgård (OK Moss) satte turboen på fra start, og kom feiende forbi teten på den andre posten. Det kunne nesten blitt en trio i tet, men Pauline hadde virkelig en toppdag, og feiet ifra mot de neste postene. Så fort gikk det, at Pauline hadde beste strekktid på samtlige poster frem til den 7 av totalt 10 poster. For det er noe spesielt med jaktstart, når Pauline nærmet seg mål, gjennsto kun den litt smått krevende 9. posten, og her kunne det gått galt. Ellen Maria Ringstad (Fredrikstad SK) og Ingrid Sofie Hox Brynildsen (Fredrikstad SK) hadde begge ristet av seg bommen i starten, og holdt nå stødig og hurtig tempo bak ledende Pauline. Pauline mister litt kontrollen inn mot 9. posten, men klarer å skjønne feilen tidlig nok, og finner ut av hvor hun er i tide, til å ta hjem seieren i finaleløpet. Bak gjør de to lagveninnene opp om andreplassen i et saftig spurtoppgjør, hvor Ingrid Sofie Hox Brynildsen kan juble for andreplass, og Ellen Maria Ringstad tar tredjeplassen.

Sammenlagt er det Tuva Fosser Lundsrud (OK Moss) som vinner med 4000 poeng. Ingrid Sofie Hox Brynildsen (Fredrikstad SK) tar andreplassen med 3849 poeng, og tredjeplassen går til Ellen Maria Ringstad (Fredrikstad SK) med 3667 poeng.

unnamed file

H 13-14: Ville Emil Wingstedt (Halden SK) hadde også sikret sin ledertrøye før finalen. Han gikk ut 18 sekunder foran Selmer Ringstad Holt (Fredrikstad SK), som igjen hadde kun to sekunder ned til Isak Solberg (Fredrikstad SK). Joel Bronebakk Johansson (Halden SK) og Sondre Strømberg (Fredrikstad SK) var også innenfor drøye minuttet bak ledende Wingstedt.

Selmer Ringstad Holt (Fredrikstad SK) utnyttet ryggen til Ville, og gikk ut knallhardt, med det klarte han å tette luken til Ville allerede til den 1. posten. Joel Bronebakk Johansson (Halden SK) og Isak Solberg (Fredrikstad SK) var begge med i kampen, men bommet på den 3 og 4. posten, slik at det var en duo i tet som skulle gjøre opp om seieren.

Ville Emil Wingstedt (Halden SK) har vært suveren gjennom årets sesong, men Selmer Ringstad Holt (Fredrikstad SK) ønsket å vise at han også er å regne med. Han viste en imponerende stabilitet og fart, og fra den nest siste posten, satte han inn et monsterstøt som Ville ikke kunne følge. Han kunne strekke armene i været for en imponerende seier med 19 sekunder ned til Ville Emil Wingstedt (Halden SK) på andreplass. Joel Bronebakk Johansson (Halden SK) fikk etterhvert en luke til resten av forfølgerne, og tok med det tredjeplassen.

Sammenlagt tar Ville Emil Wingstedt (Halden SK) med seg den gule ledertrøya hjem, med 4000 poeng. På andreplass finner vi vinneren av finalen, Selmer Ringstad Holt (Fredrikstad SK) med 3924 poeng. Med tredjeplass i finaleløpet, holt det nesten for Joel Bronebakk Johansson (Halden SK), men han ble tilsutt nr. 4 sammenlagt med 3787 poeng. Tredjeplassen gikk til Isak Solberg (Fredrikstad SK) med 3807 poeng.

unnamed file

D 15-16: Jentene i D 15-16 hadde et spennende utgangspunkt for jaktstarten, med hele 5 jenter innenfor minuttet. Jenny Danevad (Fredrikstad SK) som kom fra en strålende 2. plass i O-Idol, gikk ut i den gule ledertrøyen, jaktet forfølgerne, med Sofie Holm Nedrebø (OK Moss) nærmest, 14 sekunder bak, og Emma Aune Jakobsen (OK Moss) bare 5 sekunder bak der igjen.

Emma Aune Jakobsen (OK Moss) knallet til i åpningen, og løp seg opp til teten. På den 2. posten var det blitt en trio i tet. De tre jentene vekslet på å dra, og det bygget seg opp til en spektakulær avslutning. Til den tredjesiste posten skle Emma Aune Jakobsen (OK Moss) litt ut av kurs, og Sofie Holm Nedrebø (OK Moss) og Jenny Danevad (Fredrikstad SK) fikk en luke på minuttet. Men så gikk det to i tet rett ut på en bom, og Emma fikk nesten kontakt med de to igjen. Kanskje ble hun litt ivrig på å følge ryggene, for i jakten på tetduoen, var ble det en ny sleiv til den nest siste posten, og da ble det klart at seieren ville gå til enten Sofie eller Jenny. Inn mot den nest siste posten fikk Jenny Danevad (Fredrikstad SK) de avgjørende meterne, og hun kunne juble for seier. Sofie Holm Nedrebø (OK Moss) tok andreplassen, og Emma Aune Jakobsen (OK Moss) tok tredjeplassen, etter et heroisk forsøk fra start.

Sammenlagt var det den samme trioen som tapetserte pallen. Ledertrøyen får Jenny Danevad (Fredrikstad SK) med 3988 poeng, og med det seier i årets Ungdomsserie. Andreplassen gikk til Sofie Holm Nedrebø (OK Moss) og 3919 poeng. Tredjeplassen tar Emma Aune Jakobsen (OK Moss) med 3821 poeng.

unnamed file


H 15-16: Syver Strand Gulbrandsen (Fredrikstad SK) hadde også sikret sin ledertrøye før start i finalen, og årets HL-vinner hadde nok håp om å løpe hjem seieren også i finalen. Innenfor minuttet bak startet et sterkt kobbel av jegere på jakt, anført av Anders Hovgaard Eisvang (OK Moss), og Fredrik Signebøen (Halden SK).

Syver Strand Gulbrandsen (Fredrikstad SK) åpnet noe forsiktig, og duen Anders Hovgaard Eisvang (OK Moss) og Fredrik Signebøen (Halden SK) knep innpå flere sekunder. Til den 3. posten gjorde Anders en større feil på litt over minuttet, og trodde kanskje selv at kampen om seier var kjørt. Duoen Fredrik Signebøen (Halden SK) og Syver Strand Guldbrandsen (Fredrikstad SK) så lenge ut til å skulle gjøre opp seg imellom, men på det lengste strekket til den 8. posten, mistet de begge kontrollen da de nærmet seg posten. De begynte nok å se på hverandre, og i mellomtiden løp en inntetanende Anders Hovgaard Eisvang (OK Moss) stødig, og rett i posten. Han hadde også beste strekktid til den 9. posten, men kunne så mistet alt, da han begynte å skjene litt langt ut mot den nest siste posten. Duoen Fredrik og Syver, trodde kanskje de gjorde opp om seieren bak, og holdt et høyt tempo, men Anders fant ut av hva som var i ferd med å skje tidsnok, og løp inn til en seier som også overrasket han selv. I spurten om andreplassen var det Syver Strand Guldbrandsen (Fredrikstad SK) som var sterkest, og henviste Fredrik Signebøen (Halden SK) til tredjeplass.

Sammenlagt var finalen avgjørende for pallen. Syver Strand Gulbrandsen (Fredrikstad SK) hadde med sine 4000 poeng, avgjort ledertrøyen på forhånd. Fredrik Signebøen (Halden SK), hadde også en relativt trygg andreplass med 3925 poeng. Men seier i finalen, kunne Anders Hovgaard Eisvang (OK Moss), passere Selmer Løken (OK Moss). Anders endte på 3827 poeng, kun 3 poeng foran klubbkamerat Selmer Løken (OK Moss) med 3824 poeng.

 unnamed file

D 17-20: Ingrid Pedersen Holmskau (Fredrikstad SK) hadde ikke nådd maksscore før finalen, men hadde gode muligheter til å ta den gule ledertrøyen med seg hjem, hvis hun holdt hodet kaldt i finalen. Jaktene bak kom Jenny Siggerud (Sarpsborg OL), Marte Hox Brynildsen (Fredrikstad SK) og Sigrid Hauge (Sarpsborg OL). 

Ingrid Pedersen Holmskau (Fredrikstad SK) var bestemt på at hun skulle ta den gule ledertrøyen, og gjorde "Knock-Out" på konkurrentene i finalen. Alene i tet, holdt hun stødig fart og godt kontroll gjennom hele løypa, og kunne i mål, ta en klar seier blant juniorjentene. Det var en liten duell mellom Marte Hox Brynildsen (Fredrikstad SK) og Jenny Siggerud (Sarpsborg OL) om andreplassen. Den duellen avgjorde Marte til sin fordel mot slutten av løpet. Jenny ble med det nr. 3.

Sammenlagt klarte da Ingrid Pedersen Holmskau (Fredrikstad SK) å sikre seg maksscore på 4000 poeng, og den gule ledertrøya til odel og eie. Jenny Siggerud (Sarpsborg OL) tok andreplassen med 3622 poeng, og Marte Hox Brynildsen (Fredrikstad SK) tok tredjeplassen med 3484 poeng.

unnamed file

H 17-20: Blant juniorgutta var det knyttet stor spenning omkring hvem av klubbkameratene, og heltene fra O-Troll leiren, som skulle ta den gule ledertrøyen med seg hjem til vintertreningen. Henrik Julian Fontes Aarbu (Halden SK) hadde en liten luke på 18 sekunder, ned til Martin Bryggen (Halden SK). Johan Haugstvedt (Indre Østfold OK) og Balder Hasvik Larsen (Halden SK) jaget også på skuddhold.

Henrik Julian Fontes Aarbu (Halden SK) hadde planen lagt på forhånd, han måtte åpne hardt, i håp om å få en liten luke. Han klinket til på vei til den første posten, og da konkurrentene Johan og Martin fikk en mindre sleiv inn i den første posten, var muliggeten der for Henrik. Han fortsatte å holde et stabilt høyt tempo, og solid orientering, men forfølger duoen var aldri lengre enn 30-40 sekunder bak. Men så gjorde forfølgerduoen en fatal bom til den 5. posten, og en til liten bom til den 6. posten, og luken distansen var plutselig betydelig. Forfølgerduoen fikk tilbake flyten etter bommene, men Henrik holdt hodet kaldt i tet, og kunne juble for både seier i finalen, og sikring av årets sammenlagtseier blant juniorgutta. Dette smakte nok ekstra godt, etter en sesong preget av en del motgang for Henrik.

Henrik Julian Fontes Aarbu (Halden SK) vinner med det, årets ledertrøye med 3982 poeng. Martin Bryggen (Halden SK) tar andreplassen med 3928 poeng, og tredjeplassen går til Johan Haugstvedt (Indre Østfold OK) og 3905 poeng.

unnamed file

pWh0kh2w.jpeg
Den avgjørende målstreken, hvor mange dueller varte helt til streken.

Spurtkonkurransen:
Vinnere av den grønne spurttrøya er de løperene, som har hatt mest krutt i beina inn mot målstempling gjennom 2023-sesongen. Vinnerne får den grønne spurttrøya til odel og eie.

D 11-12: Hanna Haldin (Halden SK) vinner spurttrøyen med 400 poeng.
unnamed file

H 11-12: Trym Strømberg (Fredrikstad SK) vinner spurttrøyen med 400 poeng.
unnamed file

D 13-14: Ingrid Sofie Hox Brynildsen (Fredrikstad SK) vinner spurttrøyen med 400 poeng.
unnamed file

H 13-14: Selmer Ringstad Holt (Fredrikstad SK) vinner spurttrøyen med 400 poeng.
unnamed file

D 15-16: Malin Husebye Aamodt (Fredrikstad SK) vinner spurttrøyen med 400 poeng.
unnamed file

H 15-16: Syver Strand Gulbrandsen (Fredrikstad SK) vinner spurttrøyen på samme poengsum som Selmer Løken (OK Moss), de har begge 399 poeng, men Syver har bedre tredje beste resultat. Fredrik Signebøen (Halden SK) er nr. 3 med 390 poeng.

D 17-20: Ingrid Pedersen Holmskau (Fredrikstad SK) vinner spurttrøyen med 400 poeng.
unnamed file

H 17-20: Johan Haugstvedt (Indre Østfold OK) vinner spurttrøyen med 400 poeng.
unnamed file

Klatrekonkurransen:
Vinnere av klatretrøya, er utøverne som har forsert utvalgte klatrestrekk raskest gjennom sesongen 2023. Vinnerne av klatrekonkurransen får den "polkadottede" klatretrøyen til odel og eie.

D 11-12: Johanne Klavestad Aaby (Fredrikstad SK) vinner klatrekonkurransen, med lik poengsum som Elise Holm Nedrebø (OK Moss), begge 1997 poeng, men Johanne Klavestad Aaby har bedre nest beste resultat.
unnamed file

H 11-12: Aksel Solberg (Fredrikstad SK) er fjellklatrerer i H 11-12, og vinner klatretrøya med 1965 poeng.
unnamed file

D 13-14: Tuva Fosser Lundsrud (OK Moss) vinner klatretrøyen med 2000 poeng.
unnamed file

 

H 13-14: Selmer Ringstad Holt (Fredrikstad SK) tar viktige poeng i finalen, og vinner klatretrøya med 1994 poeng.
unnamed file

D 15-16: Jenny Danevad (Fredrikstad SK) vinner klatretrøya med 1973 poeng.
unnamed file


H 15-16: Anders Hovgaard Eisvang (OK Moss) vinner klatrekonkurransen med 2000 poeng.
unnamed file


D 17-20: Ingrid Pedersen Holmskau (Fredrikstad SK) vinner også klatrekonkurransen med 1997 poeng.
unnamed fileH 17-20: Audun Nordby (Fredrikstad SK) er suveren blant juniorgutta, og vinner med 2000 poeng.
unnamed file

Sekreteriat.jpgBlide arrangører fra Sarpsborg OL

Oppsummering:
Etter en lang og god sesong, er nå alle klassevinnere, trøyevinnere, klubbkonkurranser avgjort. Etter en litt amputert premieutdeling lørdag, var det en fin gjeng med ungdom og junior som ble igjen på SOL-Hytta, og storkoste seg under "Etterfinalen". Det ryktes at det ble spist store mengder godteri og pizza, ble hørt mye latter, og at det var trøtte ungdom som tilslutt sovnet, og neste dag var klare for KM-Lang.

En stor takk til Sarpsborg OL som arrangerte årets "Etterfinale". En stor takk også til alle arrangører, foreldre, lagledere, trenere og utøvere som har løpt, kjørt, og organisert slik at vi kan skape denne fine løpsserien som Ungdomsserien er for våre barn, ungdom og junior. Nå venter noen morsomme høstløp, en lang og god vintertrening, før vi igjen gleder oss til å ønske velkommen til Ungdomsserien 2024

Takk for i år!