Status WOC 2019

13.04.2016 Kine Hallan Steiwer

Som dere alle vet har Det Internasjonale Orienteringsforbundet (IOF) tildelt VM i orientering i 2019 til Norge og Østfold. Uka er foreløpig fastsatt til 13.-18. august 2019. Orienterings-VM er blitt arrangert i Norge tre ganger tidligere, Kongsberg (1978), Grimstad (1997) og Trondheim (2010).

For oss i Østfold er dette noe av det største som har skjedd kretsen på arrangementssiden. Verdensmesterskap på «beste elitenivå» er vi litt usikre om noensinne er blitt arrangert i Østfold og derfor er vi meget stolte av å bli tildelt WOC 209.

Søkergruppa jobber nå med noen prioriterte saker fortløpende for å holde «trykket» oppe.

·         Organisering: invitere alle klubber til et informasjonsmøte og etablere selskap/eiere, opprette hovedkomite og styre, utarbeide beredskapsplan og logo. Håper å få dette på plass før 1. juli.

·         Kart og arena: Møter og kontakter med miljøvernavd i fylket, VDG-avtaler, eierskap og etterbruk av kart, avtaler med karttegnere og sperring av områder.

·         Avtaler – TV produksjon – sponsor: Avklare rettigheter med NOF/IOF. Det arbeides med diverse samarbeidsavtaler osv.

·         Informasjon: Synlighetsarbeid med bl.a. etablering av sosiale medier som Facebook, Instagram og Twitter. Planlegge hjemmeside, forslag til logoer og annen intern informasjon/ekstern informasjon.

Så snart det er etablert en organisasjon (tenkt et aksjeselskap med en spesifisert aksjonæravtale og vedtekter), vil jobben med å fylle opp komiteer med personer bli intensivert. Her trenger vi etter hvert stor hjelp fra alle klubbene slik at vi kan få tillitsvalgte på plass.

Det blir klubbene i Østfold som skal være eiere av selskapet. Da vil dagens søkergruppe bli oppløst og erstattet av en formell organisasjon.

Ta gjerne kontakt med oss om dere har spørsmål/innspill!

 

Hilsen søkerkomiteen: Erik Unaas, Kjell Erik Kristiansen, Claes-Tommy Herland, Sigmund Vister, Bjørn Axel Gran, Per Olav Andersen, Hallvard Koren,  Bernt Myrvold, Kjell Einar Andersen og Jens Erik Mjølnerød (leder).